2008. május 25.

MUSTÁRMAGOS MARHASÜLT SÜLT ZÖLDSÉGGEL


MUSTÁRMAGOS MARHASÜLT SÜLT ZÖLDSÉGGEL / Latsia -GI

mentás öntet:
2 dl joghurt
1 marék friss menta
1 lime héja reszelve
1/2 tk só

A hozzávalókat összekeverjük.

sült zöldségek:
1 cukkini
2 sárga paprika
1 ek repceolaj
só, bors

Az olajon a feldarabolt zöldségeket átsütjük pár perc alatt, ízesítjük.

50-60 dkg marhahús

2 fokhagymagerezd
1 tk mustármag
1 tk édesköménymag
1 ek vaj vagy repceolaj
1 tk kurkuma
1 tk chillipor
2 ek friss koriander


A vajon / olajon megpirítjuk a mustámagot és az édesköménymagot, hozzákeverjük az átnyomott fokhagymát.
Rádobjuk a húst, lepirítjuk, megszórjuk a kurkumával és a chillivel, puhára pároljuk.
Sózzuk, majd közvetlenül tálalés előtt megszórjuk a friss korianderrel.
A sült zöldséggel, a mentás öntettel, valamint barnarizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: