2008. május 21.
Rákleves
RÁKLEVES
4 főre
2 krumpli
1 paszternák vagy fehérrépa
2 sárgarépa
2 salátahagyma vagy 1 fej vöröshagyma
2 ek vaj
1 tk curry
1 liter víz
2 ek halszósz
só, bors
15 dkg rák
1 marék kapor
A krumplit meghámoztam, felkockáztam, a répákat csíkokra vágtam, a hagymát felszeleteltelm.
A forró vajon a curryt lepirítottam, rádobtam a zöldségeket és pár perc alatt átsütöttem, amíg egy kis színt kaptak.
Felöntöttem a vízzel, hozzátettem a halszószt és 10 percig főztem.
Sóztam-borsoztam, majd a rákokat és a kaprot beletéve átmelegítettem.
Latsia:
- régen kerestem már könnyű ráklevest, hát ez az
Címkék:
leves,
tengeri cucc
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Megjegyzés küldése