2008. május 21.

SONKÁS ZÖLDBABLEVES


SONKÁS ZÖLDBABLEVES / Latsia

1 üveg zöldbab
15 dkg sovány főtt sonka vagy tarja
2 dl tejföl
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek liszt
1 csokor petrezselyem
1 teáskanál pirospaprika
1 füstölthús leveskocka
só, bors

A sonkát lepirítjuk átforgatjuk a hagymával, amit egy picike víz hozzáadásával puhára párolunk.
Hozzáadjuk a fokhagymát, a pirospaprikát, a leveskockát és a babot, átforgatjuk, sózzuk-borsozzuk.
Megszórjuk a petrezselyemmel, felöntjük 1 l vízzel és összeforraljuk.
Belekeverjük a lisztes tejfölt és behabarjuk.

Latsia:

- én most nem habartam, csak a tejfölt tettem bele, vagyis 5%-os créme fraiche-t, így igazán nem volt nehéz

Nincsenek megjegyzések: