2008. május 22.

TOJÁSRAGU ÚJBURGONYÁVAL most lazaccal



TOJÁSRAGU ÚJBURGONYÁVAL / Latsia

1 kg apró újburgonya
8 tojás
35 dkg sárgarépa
1 vöröshagyma
3,5 dl zöldségleves
3 dkg vaj
3 dkg liszt
2,5 dl tej
3 újhagyma
2 ek mustár
cukor, só, bors

Fedő alatt 15-20 perc alatt megfőzzük az újburgonyát sós vízben.
Közben a tojásokat is megfőzzük 10 perc alatt.
A zöldséglevest felforraljuk, beletesszük a sárgarépát, 5 perc alatt megfőzzük, leszűrjük, főzőlevét félretesszük.
A hagymát megpároljuk a vajon, megszórjuk a liszttel, lepirítjuk, felöntjük a félretett főzőlével és a tejjel és újraforrástól számítva 5 percig főzzük.
Belekeverjük a mustárt,a cukrot, és sózzuk-borsozzuk.
Az újhagymát felkarikázzuk, a tojásokat cikkekre vágjuk.
Egy tálra tesszük a burgonyát és a tojást, megszórjuk a hagymával és a répával, majd a mártással leöntve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: