2008. május 21.
TÚRÓSBATYU
TÚRÓSBATYU / Latsia
tészta:
1 tk só
1 cs. van.cukor
25 dkg túró
12 ek tej
5 ek porcukor
citromhéj
2 tojás
12 ek olaj
60 dkg liszt
2 cs.sütőpor
töltelék:
75 dkg túró
2 tojás
1 cs. van.cukor
10 dkg vaj
15 dkg cukor
2 ek kukoricakeményítő
6 dkg mazsola
idénygyümölcs, porcukor
tészta:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk úgy, hogy utoljára tesszük hozzá a lisztet és a sütőport.
1/2 órára behűtjük.
töltelék:
A vajat habosra keverjük, majd apránként hozzákeverjük a többi hozzávalót, utolsónak a mazsolát.
A tésztát kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk / 11 x 11 cm / 1 ek tölteléket teszünk rá és egy kis gyümölcsöt is.
A sarkokat középre hajtjuk és egy kis tésztadarabbal összefogjuk.
Tojással lekenjük és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Még langyosan megszórjuk a porcukorral.
Latsia:
- féladagot készítettem, 9 db lett belőle
- őszibarackot tettem a túróhoz
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése