2008. június 12.
DÚS CSOKIS HASÁB
DÚS CSOKIS HASÁB / Latsia
225 g sótlan vaj
375 g barnacukor
2 tojás felverve
1 tk vanília esszencia
100 g étcsokoládé megolvasztva
200 g liszt
1 tk szódabikarbóna
250 ml forró víz
tepsiméret: 23 x 13 x 7 cm
Melegítsd elő a sütőt 190 fokra, kend és béleld ki a tepsit.
Keverd krémessé a vajat a cukorral, add hozzá a tojásokat és a vaníliát, verd fel.
Keverd hozzá a felolvasztott, kihűlt csokit.
Apránként add hozzá a szódabikarbónával elkevert lisztet felváltva kanalanként a forró vízzel.
Tedd a tepsibe és süsd 30 percig, majd csökkentsd 170 fokra a hőmérsékletet és 15 perc alatt süsd készre.
A tészta ragacsos marad, így nem lesz teljesen tiszta a tűpróbánál a tű.
Ezért /is/ hagyd teljesen kihűlni, mielőtt kifordítod egy rácsra.
Latsia:
- én először a lisztet, majd a vizet kevertem bele, nem kanalazgattam felváltva
forrás: Nigella
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése