2008. június 18.

Székelykáposzta



Székelykáposzta / Latsia

1/2 kg sertéscomb
2 hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors, pirospaprika
1 zöldpaprika
1 paradicsom
70 dkg savanyúkáposzta
tejföl

A sertéscombot lemossuk, felkockázzuk. A hagymát felaprózzuk.
Egy nagyobb fazékban olajat hevítünk.
Rádobjuk a hagymát. Pár percig pároljuk, kicsit megsózzuk. Ettől levet ereszt.
Később hozzádobjuk az apróra vágott fokhagymát.
Ha már illatozik a hagyma hozzáadjuk a húskockákat.
Nagyobb lángon kicsit pirítjuk, amíg a hús ki nem fehéredik. Sózzuk-borsozzuk.
Hagyjuk egy kicsit még pirulni. Gyengítjük a tüzet, lehúzzuk a fazekat a lángról, és megszórjuk pirospaprikával.
Alaposan összekeverjük. Felöntjük hideg vízzel, hogy majdnem ellepje a húst.
Mellédobjuk a paradicsomot felvágva, és a zöldpaprikát is.
Visszatesszük a tűzre, hagyjuk lassan rotyogni. Ízlés szerint hozzádobhatunk egy gulyás kockát is.
Amikor a hús majdnem megpuhult hozzárakjuk a savanyúkáposztát.
Felöntjük egy kis vízzel, hogy a káposzta le ne kapjon.
Alaposan összekeverjük, visszatesszük főni kb. 15 percre.
Tejföllel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: