2008. szeptember 13.

MARCIPÁNOS SZILVATORTA




MARCIPÁNOS SZILVATORTA

1 kg szilva
3 dkg felaprított mandula
20 dkg marcipánmassza
22 dkg margarin
22 dkg cukor
1 zacskó vaníliás cukor
csipet só
4 tojás
25 dkg liszt
5 dkg étkezési keményítő
1 zacskó sütőpor
a forma kikenéséhez margarin és zsemlemorzsa

A szilvát kimagozzuk.
Serpenyőben a mandulát szárazon megpirítjuk, majd kivesszük.
A marcipánt durvára lereszeljük.
A puha margarinból 20 dkg-ot 20 dkg cukorral, a van.cukorral és csipetnyi sóval krémesre keverünk.
Beleszórjuk a marcipánt, majd egyenént beledolgozzuk a tojásokat.
Végül belekeverjük a keményítővel, a pirított mandulával és a sütőporral elkevert lisztet.

A masszát margarinnal kikent, zsemlemorzsával meghintett 32 cm-es kapcsos tortaformába töltjük.
Elosztjuk rajta a szilvát, majd a maradék porcukorral és 2 dkg kockára vágott margarinnal megszórjuk.
175 fokra előmelegített sütőben 1 órát sütjük.
A formában rácsra állítva kihűtjük, és szórócukorral meghintve kínálhatjuk.

Latsia:
- 10 perc alatt összeállítottam, utána már csak sült
- féladagot sütöttem 20-as formában, de lehet kicsit nagyobba is
- nagyon fini!


Nincsenek megjegyzések: