2008. november 13.
TONHALSZELETEK HOLLANDI MÁRTÁSSAL
TONHALSZELETEK HOLLANDI MÁRTÁSSAL / Latsia
2 főre
2 nagy szelet tonhal / nekem összesen 60 dkg volt:O)
2 ek olívaolaj
A halszeleteket borsozom, és forró serpenyőben az olajon kisütöm, leöntöm a mártással és ízlés szerinti körettel tálalom.
Mi salival ettük.
HOLLANDI MÁRTÁS / Latsia
3 tojássárgája
40 ml szárazfehérbor
15 dkg olvasztott vaj
só, bors
1/2 citrom leve
1 ek petrezselyem aprítva
Habosra kevertem a tojássárgáját a fehérborral forró vízfürdőben, amíg besűrűsödött.
Hozzákevertem a vajat, lehúztam a tűzről és ízesítettem.
Hozzákevertem a petrezselymet.
Latsia:
- néha teszek bele egy kis tejszínt is
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése