1 csésze=250 ml
6 tojás
1 3/4 csésze cukor
1 1/2 csésze növényi zsír
4 csésze sütőporos liszt
2,5 tk sütőpor
egy kevés "mastic" =ragasztomézga
1,5 csésze langyos tej
1 csésze hámozott darabos mandula
1 narancs reszelt héja
Egy 28-30 cm-es kör alakú tortaformát bélelj ki sütőpapírral egyenletesen. /az oldalát is, a felesleget hajtsd ki a szélére/
Vajazd és lisztezd. Törd össze a mastic-ot 1-2 kanál cukorral és keverd a liszthez.
Add hozza a sütőport.
Verd fel a tojásokat jó erősen, add hozzá a cukrot és folytasd a felverést amíg krémes állagúvá lesz.
Tedd a zsiradékot, és a lisztet a tejjel felváltva hozzá. használj egy fémkanalat és keverd bele a mandulát és a reszelt narancshéjat.
Öntsd a masszát az előkészített tortaformába és a tetejére rakd ki mandulából /hámozott egész/ az évszámot.
Nyomd bele egy picit.
Előmelegített sütőben /150 fok/ süsd kb. 1 órát, amíg a közepébe szúrt késen nem marad tészta.
A tradíció szerint, a masszába sütés előtt nyomj egy alufóliába csomagolt negyed fontost, és aki megtalálja, nagy szerencse kíséri az Újévben!:O)
-A növényi zsír olvasztott állapotban már csak 3/4 csésze!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése