2009. február 25.

Frankfurti leves

Frankfurti leves 

1 kis fej kelkáposzta
1 fej hagyma 
2 gerezd fokhagyma átnyomva
1-2 ek olaj 
3 pár virsli 
2 marhahús leves  kocka 
só, bors, köménymag, majoranna 
2 dl tejföl 

A megtisztitott, apróra vágott hagymát az olajon üvegesre párolom, rádobom a fokhagymát, a megmosott, felkockázott kelkáposztát.
Fűszerezem, felöntöm 1 liter vízzel és hozzáadom a leveskockát. 
Felforralom, majd kislángon készrefőzöm. 
Amikor a káposzta megfőtt, hozzáteszem az előzőleg felkarikázott és kicsit megpirított virslit és belekeverem  a tejfölt.


Latsia: 1 ek pirospaprikát is lehet tenni a tejfölbe

Nincsenek megjegyzések: