2009. február 13.
Hagyományos holland almatorta
Hagyományos holland almatorta
30 dkg liszt
3/4 csomag sütőpor
20 dkg vaj
16 dkg kristálycukor
1 zacskó vaníliáscukor
1 tojás
csipetnyi só
A töltelékhez:
kb. 1 kg (savanykás) alma
1 ek citromlé
ízlés szerint kristálycukor
2 tk fahéj
6 dkg mazsola
A lisztet elvegyítem a sütőporral, majd hozzákeverem a cukrot és a sót.
Ezek után elmorzsolom benne a vajat és hozzáadom az elkevert tojás háromnegyedét.
A tésztát addig gyúrom, amíg szép egynemű lesz.
Ha kész van, fóliába csomagolva beteszem egy órára a hűtőszekrénybe.
Az almákat meghámozom, eltávolítom a magházukat, majd felkockázom őket.
Meglocsolom a citromlével, megszórom a cukorral, fahéjjal, hozzáadom a mazsolát, majd az egészet jól összekeverem.
A tészta kétharmadával kibélelek egy kapcsos tortaformát, úgy hogy a tortának 2-3 cm magas pereme legyen.
Belesimítom az almás tölteléket.
A maradék tésztából hosszú rudakat sodrok, majd berácsozom vele a süteményt.
A félretett tojással megkenem és a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50-60 perc alatt szép aranybarnára sütöm.
Latsia:
- isteni finom, én még ilyen finom almás sütit nem ettem, beleértve a Nagymamám almáspitéjét is...na jó, azért az is nagyon finom!
- féladagot sütöttem 18-as kapcsos tortaformában, a töltelékhez 3 ek cukrot tettem
- ma sütök egy egész adagot!:O)) Erdetileg a recept ITT található.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Kedves Latsia! Családi ünnepségre csináltam meg hatalmas sikert aratott! A párom aki nem nagyon rajong a tortákért repetázott belőle!:) Köszönöm a receptet.
Megjegyzés küldése