2009. február 15.
VALENTINE TORTA
VALENTINE TORTA / Latsia
1/3 csésze puha vaj
3/4 csésze cukor
1 tojás
1/2 tk vaníliakivonat
3/4 csésze liszt
1/2 csésze kakaó
1 tk szódabikarbóna
1/2 tk só
2 dl tejföl
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és kenj ki egy szívformát.
Keverd habosra a vajat a cukorrral.
Add hozzá a tojást, a vaníliát, verd jó habosra.
Keverd bele a lisztet, a kakaót, a szódát, és a sót.
Tedd hozzá a tejfölt és keverd jól meg.
Verd habosra 3 percig közepes fokozaton, majd töltsd az előkészített formába.
Süsd meg 35-40 perc alatt, hagyd 10 percig hűlni, majd fordítsd egy rácsra és hűtsd ki teljesen, vágd vízszintesen ketté.
Közben készítsd el a krémet, amit majd a lapok közé kensz.
A kihűlt tészta egyik felét kend meg a krémmel, tedd rá a másik tésztát és kend be lekvárral a tetejét.
Fektesd rá a kinyújtott marcipánt vagy pillecukorból készült bevonót és díszítsd ízlés szerint.
Latsia:
- vanília pudinggal töltöttem meg, baracklekvárral kentem meg és rózsaszínű marcipánnal vontam be
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése