2009. március 23.
GESZTENYE GOLYÓK
GESZTENYE GOLYÓK
25 dkg gesztenyemassza
15 dkg vajaskeksz
3 ek nugát
3 ek rumos meggylé
hempergetéshez:
kakaó, darált mogyoró, darált mandula, kókuszreszelék
A 4 hozzávalót összegyúrtam és vizes kézzel azonnal golyókká formáztam.
Belehempergettem a fentiekbe és behűtöttem.
Latsia:
- pillanatok alatt készen van, ezekkel az arányokkal nem kell várni arra, hogy formázható legyen, és megmarad a gesztenyeíz is
Címkék:
GESZTENYE,
golyók,
krémes desszert
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Karácsony óta tervezem a nugátgyártást...Te is magad készítetted ehhez, vagy vetted? A gesztenyegolyó számomra így teljesen új és nagyon finom lehet! Az sem baj, hogy gyorsan elkészül:))
Szia Trinity, én készen vettem 25 dkg-s csomagban, és ehhez olyan kevés kellett, különben nugátgolyó lett volna, hogy kell még valami receptet találnom a maradék felhasználására....:O)
Megjegyzés küldése