2009. március 19.
SÁRGABORSÓFŐZELÉK
SÁRGABORSÓFŐZELÉK / Latsia
30 dkg sárgaborsó
4 dkg vaj
2 ek liszt
2 dl hideg víz
1 hagyma
1 gerezd fokhagyma
A borsót egy éjszakára beáztatjuk.
Másnap leszűrjük és annyi vízben, ami épphogy ellepi, feltesszük főzni.
Kb. 1 óra alatt teljesen puhára /szét/főzzük.
Rántást készítünk a vajból és a lisztből úgy, hogy megolvasztjuk a vajat és közben belekeverjük a lisztet, majd folyamatosan kevergetjük, amíg világosbarna színt kap.
Ekkor belekeverjük a reszelt hagymát és óvatosan /mert fröcsköl!/ felöntjük 2 dl hideg vízzel és addig keverjük, amíg besűrűsödik.
Belekeverjük a főzelékbe a préselt fokhagymával együtt és pár perc alatt besűrítjük vele.
Latsia:
- ha van otthon füstölthús vagy kolbász, tegyük a borsó főzőlevébe, finom ízt ad neki
- nekem nem volt itthon egyik sem, így 1 füstölthús kockát dobtam bele
Címkék:
egytálétel
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése