2009. április 22.

Baromira diós torta



Baromira diós torta / NLC

Tészta:
17 dkg liszt
6 dkg pirított darált dió
18 dkg cukor
9 egész tojás
3/4 dl rum
1/2 cs sütőpor

Ezt piskóta szerűen összekeverni és kifóliázott aljú tortaformába önteni.
Piskóta szerűen sütjük 180fokon kb.30-35 percig.
A formában hagyjuk kihűlni.
3 lapba vágjuk és megtöltjük a krémmel, majd kívülről is bekenjük vele.
A tetejére fél diókat teszünk körbe a szeleteket jelölendő.
Akkor a legjobb ha áll egy napig a hűtőben!

Krém:
4,5 dl tej
9 dkg liszt
23 dkg porcukor
30 dkg darált dió (szintén átpörkölt)
25 dkg vaj
2 cs vaníliás cukor
3/4 dl rum

A tejet a liszthez adjuk, csomómentesre kikeverjük, gőz fölött sűrűre főzzük, kihűtjük.
Közben a cukrot kikeverjük a vajjal, hozzá a diót, rumot, vaníliás cukrot és a főzött krémmel jól kikeverjük.

Latsia:
- nagyon finom torta, de nekem a krém nem ízlett annyira...legközelebb biztosan kihagyom belőle a rumot, és azt a lisztes tejet is kiváltom pudinggal...

Nincsenek megjegyzések: