2009. május 3.

MARGIT TÉSZTA



MARGIT TÉSZTA / Bigacsiga2

10 dkg margarin
25 dkg cukor
4 tojás sárgája

ezeket jó alaposan kikeverjük.

25 dkg liszt
1 cs. sütőpor
1 citrom leve, héja
6 evőkanál tej
6 evőkanál durvára vágott dió

ezeket hozzákeverjük a tojásos masszához.

4 tojás fehérjét kemény habbá verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
Vajjal kikent tepsiben öntjük és kb. 160-180 fokon 20-30 percig ill. tűpróbáig sütni.
Ez egy kisebb tepsi adag, passzol hozzá valami öntet, vagy puding vagy fagyi.

Latsia:
- nagyon-nagyon finom puha, laza szerkezetű süti, legközelebb tortához fogom felhasználni a hagyományos piskóta helyett, mert sokkal finomabb!

Nincsenek megjegyzések: