2009. június 18.
BARACKOS MELBA KOCKÁK
BARACKOS MELBA KOCKÁK / Latsia
Ez a süti valami csodafinooom!
Feltétlenül meg kell említeni a különleges tésztáját. Kicsit unom már azokat az egyszerű kevert sütiket, / kefíres vagy joghurtos-poharas néven futnak /, különösen azért, meft bár valóban hamar készen vannnak, de szárazak és másnap már szinte nem is kínálnám vendégnek....
Ez a tészta a készítésében szinte megegyezik, és mégis hallatlanul finom és szaftos melegen és hidegen és másnap egyaránt.
Olyan krémes az állaga, szinte nem is tészta...és persze szinte bármilyen gyümülccsel variálható, de ez a párosítás tuti befutó.
Télen is könnyen elkészíthető, barack befőttből és fagyasztott málnából.
12 db
25 dkg vaj
30 dkg világosbarna cukor
1 tk vaníliaesszencia
3 nagy tojás
20 dkg sütőporos liszt
5 dkg darált mandula
2 őszibarack hámozva, magozva, félbevágva, majd minden felet 3 szeletre vágunk így lesz összesen 12 szelet
10 dkg málna
1 marék mandulapehely
1 ek porcukor a szóráshoz
Egy 20 x 30 cm-es tepsit kivajazunk és sütőpapírral kibélelünk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A vajat megolvasztjuk, hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a cukrot, a vaníliát és a tojásokat és krémesre keverjük.
Belekeverjük a lisztet, a mandulát és 1/4 tk sót.
A masszát a tepsibe öntjük, kirakjuk a barackkal, úgy, hogy majd szeleteléskor minden kockára egy barackszelet jusson.
Megszórjuk a málnával és a mandulapehellyel, majd 40 percig sütjük.
Letakarjuk fóliával és további 20-30 percig sütjük.
Tűpróba, de nem kell teljesen száraznak lennie, a közepén kicsit ragadós lehet, ami majd hűléskor lesz pont jó.
Tálalás előtt porcukorral megszórjuk és kockákra vágjuk.
Latsia:
- nekem 40 perc alatt majdnem kész lett, úgyhogy akkor letakartam és még 10 perc kellett a teljesen átsüléshez
- nem szórtam meg porcukorral, mert ez egy nagyon szaftos édes tészta, nem hiányzott rá
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Holnap a suliban Nyárünnep a gyerkőcöknek meg batyus buli: ezt viszem-el is mentettem!!Köszi!!!
Ezt én is kipróbálom!
Engedelmeddel meg is sütöttem a múlt héten, most kerül fel a blogomra....
Isteni volt valóban, az iskolában 2 perc alatt nyoma sem maradt-de otthon is pillanatok alatt elfogyott!Pedig nem volt málnám, csak cseresznye-az előbbivel még jobb lett volna....
Köszönet a receptért!!
Megjegyzés küldése