2009. június 11.
NYÁRI SÁRGABARACKTORTA
NYÁRI SÁRGABARACKTORTA / Latsia
Ezen a sütin próbáltam ki először a zselatinfixet, kíváló, mondhatom!
Egyszerűen csak a krémbe kell szórni.
tészta:
10 dkg porcukor
5 dkg liszt
5 dkg keményítő
2 ek szódavíz
3 tojás
1 tk sütőpor
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A cukrot habosra keverjük a tojásokkal, majd óvatosan hozzáforgatjuk a többi hozzávalót.
Egy sütőpapírral bélelt formába simítjuk, és 30 perc alatt készresütjük.
Hűlni hagyjuk, majd egy tortakarikába fogjuk.
krém:
25 dkg tejföl
25 dkg túró
10 dkg porcukor
1 csomag Dr.Oetker zselatinfix
15 dkg tejszín
4 sárgabarack felaprítva
tetejére:
7 sárgabarack félbevágva - de ez a barack méretétől is függ, a lényeg, hogy betakarja a krémet
1 zacskó tortazselé
Egy tálban összekeverjük az első 3 hozzávalót, majd jól belekeverjük a zselatinfixet.
Hozzáforgatjuk a sárgabarackot, majd óvatosan összekeverjük a felvert tejszínnel.
A krémet a tortalapra simítjuk, kirakjuk a sárgabarackkal és behűtjük.
A tortazselét feloldjuk a leírtak szerint, és a felét rákanalazzuk a sütire, behűtjük.
Rákanalazzuk a másik felét is, majd tálalásig behűtve tároljuk.
Latsia:
- a cukrot édesítővel helyettesítettem
- a zselatinfix kiváltható 2 dkg zselatinporral vagy 7 lapzselatinnal
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Megint ez a csodás barack...Irigykedem és várom a szezonját!
Gyönyörű lett a torta, a zselatinfixet én is előszeretettel használom!
Megjegyzés küldése