2009. július 26.
RÉGIMÓDI DIÓKRÉMES TORTA
RÉGIMÓDI DIÓKRÉMES TORTA
Az én drága Édesanyukám szülinapját ünnepeltük és tortát készítettem Neki.
Nem vagyok egy nagy sütő és díszítőbajnok, de hála a Jóistennek, ez nagyon finom lett és ízlett Neki.
Nekem meg csak ez számított....;O)
Boldog Szülinapot Édesanyukám és köszönök Neked minden szépet és jót, szeretet, gondoskodást, figyelmet és jótanácsot, amit Tőled kaptam, kapok és még remélem sokáig kapni fogok. A Jóisten éltessen sokáig!
piskóta Horváth Ilonától:
4 tojás
4 ek liszt
4 ek cukor
késhegynyi szódabikarbóna
A liszt és a cukor azonos súlyú legyen!
A fenti hozzávalóból piskótát sütünk.
/ A tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, és utána kanalanként adjuk hozzá a cukrot, tovább verjük, míg fényes és kemény lesz.
Hozzáadjuk a tojások sárgáját egyesével és közben tovább verjük kb. 4 percig.
Végül hozzászitáljuk a szódabikarnónás lisztet, de ezzel már csak óvatosanösszetkeverjük, nem verjük!
A tortaformába töltjük a masszát, a tetejét elsimítjuk és 180 fokos sütőben kb.20 perc alatt megsütjük. Tűpróba.
Fakanállal kitámasztott sütőben 10 percig hűlni hagyjuk, majd kivesszük és rácsra borítva / az aljáról a sütőpapírt lehúzzuk / hűlni hagyjuk.
Közben elkészítjük a krémet:
20 dkg darált diót 20 dkg cukorral elkeverünk és egy 1 dl tejjel felfőzzük, hűlni hagyjuk.
20 dkg vajat habosra keverünk és a már kihűlt krémmel összekeverjük.
Behűtjük, majd újra habosra keverjük és a már kihűlt 3 részre vágott tésztába töltjük, bekenve vele a tetejét és az oldalát is, utóbbit darabolt, pirított dióval megszórjuk.
Ízlés szerint díszítjük.
Latsia:
- nem az a habos krémes, hanem inkább olyan jó dús-diókrémes torta
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Isten eltesse Edesanyadat!
Megjegyzés küldése