2009. augusztus 2.
JERK CSIRKE
JERK CSIRKE / Latsia
Ma egy kis jamaicai ízt hoztam ide Északra, Göteborgba, a teraszon elköltött ebédhez:O)
tegnap Jerk nevű jamaicai fűszerbe pácoltam a húsokat éjszakára, ma csak megsütöttem.
Nagyon finom lett, azoknak ajánlanám, akik szeretik az intenzív ízű ételeket.
Vagy akik szeretik a jamaicai konyhát!:O)
A Jerk fűszer összetétele:
Elsősorban "scotch bonnet" nevű chillipaprikából és szegfűborsból, valamint szegfűszegből, fahéjból, fokhagymából, szerecsendióból és újhagymából áll.
4 csirkemell
3 ek olívaolaj
2 ek Jerk fűszer
A húsokat egy éjszakára bepácoltam a fűszerrel elkevert olajba, és másnap kisütöttem 200 fokon 15-20 perc alatt.
Melegen, hidegen / szendvicsbe, salátára / egyaránt remek.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése