2009. augusztus 2.

JERK CSIRKE



JERK CSIRKE / Latsia

Ma egy kis jamaicai ízt hoztam ide Északra, Göteborgba, a teraszon elköltött ebédhez:O)
tegnap Jerk nevű jamaicai fűszerbe pácoltam a húsokat éjszakára, ma csak megsütöttem.
Nagyon finom lett, azoknak ajánlanám, akik szeretik az intenzív ízű ételeket.
Vagy akik szeretik a jamaicai konyhát!:O)

A Jerk fűszer összetétele:
Elsősorban "scotch bonnet" nevű chillipaprikából és szegfűborsból, valamint szegfűszegből, fahéjból, fokhagymából, szerecsendióból és újhagymából áll.

4 csirkemell
3 ek olívaolaj
2 ek Jerk fűszer

A húsokat egy éjszakára bepácoltam a fűszerrel elkevert olajba, és másnap kisütöttem 200 fokon 15-20 perc alatt.
Melegen, hidegen / szendvicsbe, salátára / egyaránt remek.

Nincsenek megjegyzések: