2009. augusztus 15.
LAZAC-SÜLT CSÍPŐS TEJSZÍNNEL
LAZAC-SÜLT CSÍPŐS TEJSZÍNNEL / Latsia
4 szelet lazacfilé
bors
1 ek szójaszósz
3 dl tejszín
1 lime leve + reszelt héja
1 tk csípős chilliszósz
1 chillipaprika aprítva
A lazac szeleteket egy tepsire tesszük, rákanalazzuk a szójaszószt, borsozzuk.
Előmelegített 200 fokos sütőben 12 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a mártást így:
A tejszínhez keverjük a darabolt chillit és a chilliszószt.
Felmelegítjük, de nem forraljuk!
Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük óvatosan a lime levét és héját, majd a megsült forró halra öntjük.
Köretnek friss bébispenótot és édesburgonyát adtam.
Utóbbit félbevágva, előmelegített 200 fokos sütőben letakarva kb: 25 perc alatt sütöttem meg.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése