2009. augusztus 15.

LAZAC-SÜLT CSÍPŐS TEJSZÍNNEL


LAZAC-SÜLT CSÍPŐS TEJSZÍNNEL / Latsia

4 szelet lazacfilé
bors
1 ek szójaszósz
3 dl tejszín
1 lime leve + reszelt héja
1 tk csípős chilliszósz
1 chillipaprika aprítva

A lazac szeleteket egy tepsire tesszük, rákanalazzuk a szójaszószt, borsozzuk.
Előmelegített 200 fokos sütőben 12 perc alatt megsütjük.

Közben elkészítjük a mártást így:
A tejszínhez keverjük a darabolt chillit és a chilliszószt.
Felmelegítjük, de nem forraljuk!
Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük óvatosan a lime levét és héját, majd a megsült forró halra öntjük.

Köretnek friss bébispenótot és édesburgonyát adtam.
Utóbbit félbevágva, előmelegített 200 fokos sütőben letakarva kb: 25 perc alatt sütöttem meg.

Nincsenek megjegyzések: