2009. augusztus 19.

MÁLNÁS BAKEWELL SÜTEMÉNY


MÁLNÁS BAKEWELL SÜTEMÉNY / Latsia

Itt egy újabb finomság az augusztusi GF-ból.
Különlegessége a nagymennyiségű mandula a tésztában, és a benne szinte krémes lekvárrá sülő friss málna, a nevében szereplő városkában sütnek így.
Az enyém nem lett látványos, mert világos barnacukorral sütöttem, nem kristállyal, viszont nagggyon finooom!:O)))

14 dkg őrölt mandula
14 dkg puha vaj
14 dkg kristáycukor
14 dkg sütőporos liszt
2 tojás
1 tk vanília esszencia
25 dkg málna
2 ek mandulapehely

porcukor a tálaláshoz - én nem tettem rá, elég édes volt így is

A sütőt 180 fokra előmelegítjük és kibélelünk, kikenünk egy 20 cm-es tortaformát.
Konyhai robottal összekeverjük az őrölt mandulát a vajjal, a cukorral, a sütőporos liszttel, a tojással és a van.esszenciával.
A felét a formába tesszük, lenyomkodjuk.
Rászórjuk a málnát, és rányomkodjuk a maradék tésztamasszát.
Megszórjuk a mandulapehellyel és kb. 50 perc alatt aranybarnára sütjük.
Kihűtjük, kivesszük a formából és porcukorral megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: