2009. október 29.
SZŰZPECSENYE RÓKAGOMBA MÁRTÁSBAN
SZŰZPECSENYE RÓKAGOMBA MÁRTÁSBAN / Latsia
Gyors, finom, egészséges.....svéd recept!;-)
40 dkg szűzpecsenye
1 ek olívaolaj a sütéshez
só, bors
2 dl créme fraiche
1,5 ek Rókagombaleves esszencia
10 db koktélparadicsom
1 ek kakukkfű aprítva
5 dkg rókagomba
A húst feldaraboltam olyan 1 cm-es kockákra.
Sóztam-borsoztam és a gombával együtt átsütöttem egy serpenyőben az olívaolajon.
Felöntöttem a créme fraiche-sel, a levesesszenciával és a paradicsommal.
Összekevertem és pár perc alatt összefőztem.
Megszórtam a kakukkfűvel és tálaltam.
Köretnek rizs vagy brokkoli illik hozzá.
Címkék:
sertéshús,
svéd receptek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Rókagombaleves esszencia még a nyárról?
Rókagomba a piacról?
Avagy szorgos gombagyüjtőként a mélyhűtőből? :-)
Szia Lilapereszke!
Nem, nem, készen vett az esszencia, a rókagomba nálunk Göteborgban minden közértben van.
Beteszem a fotóját.
Latsia,
nagyon guszta lett!!!
Off: oppá, valamiről lemaradtam...Mióta vagytok Göteborgban??? Nem Ciprus?? Én még ott tartok....
Trinity, köszi!:-)
De Cipruson /is/ vagyunk, meg itt is G-ban.
Ingázunk 3,5 éve és még hátravan 1,5 év, utána már csak Ciprus!
Így legalább minden utazásnál /úgy 2 havonta/ megállok pár napra Budapesten is, már ezért is megéri ez a herce-hurca:-)))
Megjegyzés küldése