2009. október 30.
TŐKEHAL SÜTŐBEN CITROMOS MÁRTÁSSAL
TŐKEHAL SÜTŐBEN CITROMOS MÁRTÁSSAL
/ költőibben: hullámzó tejszínes sajtos tengerben alá-alámerülő sülthal...:-))) /
Íme egy újabb naggyon finom, egészséges, gyors svéd recept!
Tegnap esti vacsoránk volt, de még lesz egy párszor sztem...
80 dkg tőkehalfilé
40 dkg vegyes zöldség, - póré, répa, zeller, paprika
1 adag citromos mártás
10 dkg reszelt sajt
só, bors, kakukkfű
A halat nagyobb darabokra vágtam.
A zöldségeket is feldaraboltam és 5 dl vízben 3 percig főztem őket.
Leszűrtem, majd egy tűzálló tálba öntöttem, rátettem a haldarabokat és fűszereztem.
Leöntöttem a mártással, megszórtam a sajttal és 180 fokon 15 perc alatt megsütöttem.
Főtt burgonya vagy rizs a legjobb köret hozzá.
Citromos mártás:
2,5 - 3 dl tejszín
fehérbors, kakukkfű, só
1 ek citromlé
1 tk reszelt citromhéj
A hozzávalókat összekeverem.
Latsia:
- ha fagyasztott zöldséget használunk, nem kell előfőzni
- a zöldséghez kevertem egy kis apróra vágott krumplit is, így egyszerre lett köret is:-))
- a citrommártás helyettesíthető készen kaphatóval is
Címkék:
hal,
svéd receptek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Ezt most el is mentettem-köszi!!!
Örülök, ha tetszik!;-)
Megjegyzés küldése