HÁTSZÍN HOLLANDI MÁRTÁSSAL
Mostanában csak így sütöm a hátszínt, és így végre finom, puha lesz!
80 dkg hátszín
1 ek olaj
só, bors
A húst 2 napig mustáros olajos pácban érleltem, majd felszeleteltem.
Forró olajon hirtelen átsütöttem, majd egy tűzálló tálba tettem, letakartam.
150 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt puhára pároltam.
Közben elkészítettem a mártást, amivel leöntve, röstivel tálaltam.
Hollandi mártás
3 tojássárgája
40 ml szárazfehérbor
15 dkg olvasztott vaj
só, bors
1/2 citrom leve
1 ek petrezselyem aprítva
Habosra kevertem a tojássárgáját a fehérborral forró vízfürdőben, amíg besűrűsödött.
Hozzákevertem a vajat, lehúztam a tűzről és ízesítettem.
Hozzákevertem a petrezselymet.
Latsia:
- néha teszek bele egy kis tejszínt is
2 megjegyzés:
annyira gyönyörű az alsó kép, hogy fantasztikus.....!!!!!
Nekem is "belekóstolhatnékom" van az alsó képbe!! Nagyon szeretem....
Megjegyzés küldése