NARANCSKRÉMES DESSZERT
Íme az újabb adventi-karácsonyi finomság!
Garantáltan gyors és finom!:-))
Az úgy volt, hogy maradt a hűtőben, fóliába csomagolva egy kis csokis piskóta....
És szépen elfelejtkeztem róla....aztán megtaláltam, megkóstoltam és hihetetlenül finom volt! Tán jobb, mint amikor még tortalapként szolgált. Soha nem hittem volna, hogy ennyire jót tehet az állás....de azt tett, viszont ideje volt felhasználni!
Van nekem egy finom narancsos sajtkrémem, amit általában Répatortára, Sütőtökös pitére teszek....na azt csináltam most meg, féladagot, és kicsit hígabbra /vajat tettem hozzá/ és mivel a tésztának annyira jót tett a várakozás, hát ezt is érleltem vagy 2 napig, és nem bántam meg, úgy összeértek az ízek benne!
Ezt használtam az alábbi édességhez, mennyei lett!:-)
Nagyon finom lesz Kácsonykor is, mert akkor is el fogom készíteni kicsit nagyobb adagban...
1 vékony csokis piskótalap vagy tortalap
1/2 adag narancsos sajtkrém - receptjét lásd alább
2 ek kandírozott narancshéj - Dr.Oetker
csokidara a szóráshoz
A tésztát 4 kis formába nyomkodtam, rákanalaztam a krémet és megszórtam a k.narancshéjjal.
Hűtőbe tettem egy éjszakára, majd csokidarával díszítve tálaltam.
Narancsos sajtkrém féladag:
20 dkg Philadelphia sajt
5 dkg porcukor
1 narancs leve + reszelt héjja
A fentieket összekevertem és 2 napig állnihagytam, hogy összeérjenek az ízek.
Sokkal finomabb lett, mint frissen!
4 megjegyzés:
Mar meg is csinaltam ,igaz nem allt csak par orat, de igy is nagyon finom lett.
Úgy tudtam hogy a héja védett madár. Nem volt szép tőled, hogy lereszelted!
Judit, örülök, hogy ízlett!:-)
Névtelen, :-)))) Jogos!!! Köszi!
Megjegyzés küldése