Nagyon finom lett, még meleg, most lett kész....és utálok esti fényben fotózni, és nem is tudok...:-(
Majd holnap hozok jobb képet, ha marad még addig belőle, mert elég jól fogy....:-)))
38 dkg alma / magozva, reszelve
10 dkg barnacukor
7,5 dkg aszalt áfonya
2 ek Calvados
10 dkg mazsola
25 dkg teljeskiőrlésű búzaliszt
2 tk sütőpor
10 dkg pirított egész mogyoró
tetejére:
1 tojássárgája
8 db féldió
1 ek aszalt áfonya
Az almákat kimagozzuk, lereszeljük a héjával együtt.
Összekeverjük a cukorral, a Calvadossal, a mazsolával és az áfonyával, majd letakarva behűtjük egy éjszakára.
Másnap összekeverjük a lisztet a sütőporral és a mogyoróval együtt az almás massszához keverjük.
Egy kisebb kenyérformába simítjuk, megkenjük a tojássárgájával, megszórjuk a maradék áfonyával és a dióval.
160 fokon légkeveréssel 1 óra alatt készresütjük.
Latsia:
- 20 dkg teljeskiőrlésű lisztet és 5 dkg simalisztet tettem bele
- 50 perc alatt átsült
5 megjegyzés:
Ez nagyon izgalmas. Én banános csináltam minap. De ezt is kipróbálom.
Nagyon szép lett, és olyan guszta!!
Még soha nem sütöttem gyümölcskenyeret pedig szeretem. Viszem a receptet és teszek egy próbát.:)
Mónika, ez inkább kenyér jellegű, nem olyan sütis, mint a banános, de fini!
Gizi, köszi! Remélem ízleni fog;-)
Kis vajjal és lekvárral, hogy halmozzuk az élvezeteket, hmm, fincsi :-)
ÚÚÚ nagyon jól néz ki!
Csodásra sikerült a kép, nagyon látványos! Biztosan az íze is az!
Megjegyzés küldése