Egy gyors édesség, de tényleg gyors!
És még eteti is magát, alig tudtam lefotózni...:-)
Holnap megpróbálok jobb képet csinálni, mert ez az alkonyat nem tesz túl jót a fotózásnak....merthogy most készült!:-)
1 üveg / 350 g /mogyoróvaj
1 dl kristálycukor
2 dl nádcukor szirup vagy világos méz
1 l kukoricapehely
1 dl kókuszreszelék
300 g feketecsoki
Egy 20 x 25-ös tepsit kibélelünk sütőpapírral.
Egy edényben felmelegítjük a mogyoróvajat a cukorral és a sziruppal olvadásig.
Hozzákeverjük a kukoricapelyhet és a kókuszreszeléket, majd az előkészített tepsibe simítjuk.
Megolvasztjuk vízfürdőn vagy mikroban a csokoládét és a tetejére simítjuk, behűtjük egy kis időre.
Tálaláskor éles késsel szeljük.
Latsia:
- üveges mogyoróvaj helyett házit is készíthetünk így:
- 300 g sósmogyorót 1/2 dl mogyoróolajjal vagy repceolajjal elkeverünk
7 megjegyzés:
Nagyon tetszik!Biztos nagyon finom!
Ez tényleg nagyon gyors és egyszerű és FINOM nasi! Nekem is van 1 hasonló recim, de mire fordulok kettőt már el is tüntették a belesek! Azért is szeretem, mert ha váratlan vendég esik be, pillanatok alatt kész. A Tied is ki fogom próbálni. Köszi, hogy újabb értelmet adtál a mogyoróvajnak!
Ez tényleg egyszerű. :))
Köszi Lányok!:-)
Mamcsi, hol olvashotom a Tiédet, érdekelne!;-)
Jobb ha én ezt csak olvasom, nem kéne édességeket készítsek , mert gurulni fogok így hamarosan. A kísértés hatalmas, 2 ilyen süti egymás után...
Hello Latsia, you make so many different and tasteful adorable dishes; compliments my dear!
Have a lovely Sunday! XO
Nah... megnéztem a termést, hogy miket tettél fel, amíg nem jártam erre, és akkor írom is, hogy miből kérek: Mindenből!:)
Megjegyzés küldése