2010. február 18.
TEJCSOKOLÁDÉS SÜTEMÉNY ASZALT ERDEI GYÜMÖLCCSEL
Ez pedig az igaz TORKOSSÁG!:-))
Aki siet, még kaphat belőle! Közlekedési eszköznek a szánkót ajánlanám...:-)
TEJCSOKOLÁDÉS SÜTEMÉNY ASZALT ERDEI GYÜMÖLCCSEL / Latsia
15 dkg tejcsokoládé
15 dkg vaj
2,5 dl cukor
3 tojás
2,5 dl liszt
15 dkg aszalt erdei gyümölcs
A sütőt 200 fokra előmelegítettem.
Kibéleltem sütőpapírral egy 24 cm-es kapcsos tortaformát.
Megolvasztottam a vajat és beleszórtam a csokit, addig kevertem, míg az is megolvadt.
Habosra kevertem a cukrot a tojásokkal, és a csokihoz forgattam.
Belekevertem a lisztbe az aszalt gyümölcsöt és azt is a csokihoz kevertem.
A masszát a tortaformába öntöttem és 20 perc alatt megsütöttem.
2 órát hagytam hűlni, akkor felszeleteltem.
Tejszínhabbal, valamint kristálycukorba forgatott aszaltgyümölccsel díszítettem.
Latsia:
- Nem szabad túlsütni, amikor kész, még krémes kell, hogy legyen a belseje!
- nem tanácsos mazsolára cserélni az aszalt erdei gyümit, mert elég édes a süti, jól jön hozzá a pikáns íz
Címkék:
sütemény,
svéd receptek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Én siettem, igaz szánkóm nincs, de azért ide értem. Ugye jut még egy szeletke???? Nagyon guszta, és biztosan isteni finom!!!
Persze Gizikém!Neked bármikor!:-)
Megjegyzés küldése