2 ek vaj
1/2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek citromlé
1 csipet só
1/2 kg fésűkagyló
3 ek petrezselyem
A forró vajon puhára pároljuk a felaprított hagymákat.
Belecsavarjuk a citrom levét és megsózzuk.
A kagylókat egy tálba tesszük és leöntjük a forró szósszal.
Pár percig pihentetjük, majd grillen, vagy forró serpenyőben mind2 oldalán 2-2 percig sütjük.
A felaprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
5 megjegyzés:
Szia!
Kérlek nézzél be hozzám, vár ott rád egy pár kérdés, ha van kedved hozzá.
Istenien néznek ki a kagylóid!!!:)
Nnna, ennek nem tudtam a magyar elnevezeset! De nagyon finom am!!!
Szia Gizikém, repülök!:-)
Szia Judithkám, én sem sokáig, és nekem is nagyon ízlett, a Férjemnek viszont egyáltalán nem, pedig ő a "tengerparti" a családban:-)
Ez még kimaradt az életemből, szívesen megkóstolnám.
Kata, csak bátran, mindent ki kell próbálni...:-)
Megjegyzés küldése