2010. június 22.

KARAMELLES DIÓFAGYI


2 éve Karácsonykor csináltam egy Vaníliás karamell likőrt...
Ahhoz készítettem a karamellt sűrített tejből úgy, hogy egy vizzel teli edényben lassú tűzön karamellé főztem a sűrített tejet a saját dobozában.

ITT a pontos leírás.

Most viszont megpróbáltam hasonlóképp, de inkább zárt térben, vagyis a sütőben elkészíteni és tökéletes lett így is.
Ezt írom most le ide, mert ebből lett aztán a ....

KARAMELLES DIÓFAGYI

Ez a fagyi a Férjem kedvence, mármint a készen kapható... szerinte ez "A FAGYI".
Én meg arra gondoltam, hogy próbáljuk meg itthon elkészíteni, hátha lesz olyan jó, mindenféle műcucc nélkül...jobb lett? Nem! 1000 x jobb lett!:-)))

1 doboz cukrozott sűrített tejet egy lábosba állítottam, amit feltöltöttem 1/2-ig vízzel.
220 fokos sütőbe tettem és 1,5 óra alatt karamellizáltam.

Kihűtöttem, (és csak akkor nyitottam ki, különben kirobban a forró karamell!!!) majd 15 dkg Mascarpone-val és 1,5 dl tejszínnel elkevertem és már ment is a fagyigépbe.
Mielőtt teljesen lehűlt, hozzákevertem 5 dkg diót, amit előzőleg 1 ek cukorral megpirítottam...
El lehet képzelni az ízeket...:-))
Sztem ez lett eddig a legtutibb fagyim!:-)

5 megjegyzés:

Kata írta...

Ez valami nagyom finom lehet!!!!!!!!

Dia írta...

Ez fantasztikus!!!!!!
Mindig a C.D. Karammelizált diódarabos-dió jégkrémét esszük, mert Isteni! Hát ez biztos lepipálja!!!

Névtelen írta...

Szia,

a dobozos sűrített tejet hol szoktad venni?
Dóri

Bianka írta...

ÓÓÓ mennyei manna, de finom is lehet

Süti Bazár írta...

Huhh, reméltem, hogy előbb ideérek, mint Szepy :)))))
Isteni finomságot készítettél, kár hogy olyan messze vagy, az Óperenciás tengeren is túl :)))))))