A napokban megérkeztünk Göteborgba, és azonnal nekiálltunk grillezni!
Ez most nyilván jó hülyén hangzik,:-))) de majdnem így volt!
Természetesen nem úgy nézett ki, hogy ledobtuk a bőröndöket és már be is gyújtottuk a grillt, de a ciprusi hőség után ( na és a budapesti után is) igazán jól esett a csak 20 fokos napsütés!:-)
A teraszon teítettem és a rácsra került egy kis báránygerinc és egy kis malackaraj , utóbbi rövid pácolás után.
De most nem is a húsokról írnék, inkább a hozzájuk tálalt mártásokról.
Elkészítésük pár percet vett igénybe mármint összesen a háromé és nagyon könnyűek, finomak!
A Guacamole-n kívül, a másik kető akár pácként is működik, de mi most a kész hús mellé ettük.
Erről ennyit, jöjjenek a receptek:
GUACAMOLE
Már nem is számolom hányszor készítettem, itt vannak a blogon a receptek.
De mind más:-) És most megint egy újabb variáció.
Ez igazán eredeti ízű, krémes, semmi adalék nincs benne.
2 db avokádó
1 gerezd fokhagyma
3 ek krémsajt - Philadelphia
só, bors
2 ek friss koriander
A hozzávalókat a konyhai aprítógépbe (mixer) tettem és krémesre kevertem.
ÉDES CHILIKRÉM
A créme fraiche helyettesíthető tejföl és tejszín keverékével fele-fele arányban.
2 dl créme fraiche
1 dl aludtej vagy joghurt
1/2 dl édes chiliszósz
só
A hozzávalókat összekevertem és a tetejére is csepegtettem a chiliszószból.
FOKHAGYMAKRÉM
A créme fraiche helyettesíthető tejföl és tejszín keverékével fele-fele arányban.
2 dl créme fraiche
2 gerezd fokhagyma áttörve
2 tk olívaolaj
3 szardellafilé aprítva
1 tk só
1/2 tk cukor
1 ek snidling
A hozzávalókat összekevertem.
2 megjegyzés:
Latsia!
Itthon voltál Budapesten? Ha tudtam volna :-)
Nagyon klasszak a mártogatósok.
Mennyi finomság, mennék hozzátok szívesen.-)
Megjegyzés küldése