2010. augusztus 10.

KÍNAI ÉDES-SAVANYÚ LEVES ÜVEGTÉSZTÁVAL


Ma ezt kívántam meg, és már csináltam korábban többfélét, de egyikhez sem volt itthon hozzávaló.
Ezért ma egy újabb variáció született, ami mostantól felsorakozhat az előzőek mögé.

KÍNAI ÉDES-SAVANYÚ LEVES ÜVEGTÉSZTÁVAL

50 dkg csirkemell
2 ek szezámolaj
1 ek keményítő
1 zacskó kínai zöldség (mélyhűtött)
2 ek Hoisin szósz
2 ek szójaszósz
1 ek rizsecet (tudom, hogy japán, de el kellett használni)
1 tk kínai 5fűszer keverék
1 ek édes chiliszósz
üvegtészta ízlés szerint - olyan 1 marék kb.

A szezámmagolajban elkevertem a keményítőt, beleforgattam a csíkokra vágott húst.
Felforrósított edényben átforgattam és hozzákevertem a zöldséget.
1 percig sütöttem, majd felöntöttem kb. 1 liter vízzel és hozzákevertem a többi ízesítőt.
Felforraltam, néhány perc alatt összefőztem, csak hogy a csirkemell megpuhuljon.
Beleszórtam az üvegtésztát és lehúztam az edényt a tűzről.
Pár perces állás után tálaltam.

3 megjegyzés:

Bianka írta...

Még nem ettem, de fantasztikusan néz ki. El is mentem gyorsan

Névtelen írta...

Nagyon guszta leves:) kipróbálom.
Kínában is rizsecetet használnak. :-)

Ezúton is köszönöm a sok használható és finom receptet, amit a blogodon találtam.

Latsia írta...

Bianka, tényleg nem? Pedig ízlene....sztem:-)

Patrícia, váljék egészségedre!:-)
Rizsecet... tényleg? Akkor nem lőttem nagyon mellé vele:-)

Örülök, ha találsz kedvedre valót nálam!