Nálunk még mindig nagyon meleg van... csináltam egy pár képet a minap.
Érik a datolya, a narancs, a citrom, az olíva és a füge...stb.
Mi a friss datolyát (1. 2. 3. kép) is nagyon szeretjük enni, igazán finom, húsos.
Hűtőben eláll 1 évig is, persze közben kristályosodik a cukortartalma és szárad.
De ez most nem is lényeg, nézzétek milyen szép frissen!:-)
Ja, hogy sütnöm is kellene valamit? Majd talán holnap, talán datolyásat....:-)
15 megjegyzés:
Jaj, de irigy, nálunk már fűteni kell.
De szép képek
Hol élsz, hogy ilyen csodálatos környezet vesz körül? Imádom ezeket a gyümölcsöket, de mire Debrecenbe érkeznek legalább 2-3 féle vegyszerrel megspékelik, had hulljon a férgese. Úgy, hogy inkább maradok a kertemben megtermett kukacos almámnál, pici szemű szőlőmnél stb.Üdv Gabi
De szép képeket hoztál!Nálunk hűvös van.:-(
A datolya mennyire más, nem úgy néz ki, ahogy már hozzánk eljut.
Kuldd ide is azt a meleget mert nalunk plane benn a lakasban eleg hideg van.Szepek a kepek.Meg sose lattam friss datolyat!Agi
Jajj, de irigyellek! Nálunk ismét esik az eső. Augusztus 31. óta pedig fűtünk! Bele se merek gondolni, hogy mennyi lesz a gázszámla! :((
Mária
Nálunk még mindig nagyon hideg van, és ez már valószinűleg így is marad az idén.
:((
Gyönyörűek a képek, egy kicsit fel is melegítettek, köszi! :))
Máris szedem a cókmókomat és megyek hozzátok! :)
Nagyon jó volt nézelődni és visszagondolni a nyárra. Mi csak nézhetjük az ilyen finomságokat, mert mire hozzánk ér, eléggé viharvertek a gyümölcsök.
Latsia, gyönyörű képek! Küldj egy kis meleget hozzánk is, brutál az időjárás:)))Puszi!
gyönyörűek! kinéztem az ablakon és elfacsarodott a szívem... kérem vissza a nyaramat! lécciiiiiiii
az olivát is lehet fáról eszegetni?
Bianka, hűvös időnek is megvannak a szépségei!;-)
Gabi, Cipruson, de a saját termésnek nincs párja!;-)
Tudom Nellikém, én is emlékszem milyen volt anno a karácsonyi datolya otthon... ugyanakkor meg a Karácsony sokkal szebb otthon, mint itt a mediterrán vidéken...
Ági, küldök egy kis meleget, de azt nem tudom becsomagolni:-)
Mária, sajnálom, remélem az új év könnyebb lesz....
Szemirámisz, a hidegben forralt bor, kandalló és máris meleg lesz!:-)
VOKinga, gyere várlak!:-)
Gizi, egyébként ezt sosem értettem, hogy miért tart olyan sokáig az út... annyi minden megy innen gyorsabban Európába, és a friss datolya nagyon sokáig eláll hűtőben, tehát nem értem miért nem tud így érkezni Mo-ra is?
Éva, küldök, puszi Neked!:-)
Zuzuka, bárcsak postázhatnék egy kis meleget... egyébként én már vágyom az őszre, nekem már sok a melegből, azt is lehet ám unni!
Nem, az olivát nem lehet a fáról enni, úgy keserű! Amiután leszedik, először híg NaOH-oldatban főzik, így elműlik a keserűsége.
Aztán többször átmossák, majd tejsavas erjesztésnek vetik alá, majd jön a tartósítás, általában sóoldatban.
Az olívabogyó színe attól függ, hogy éretlenül (zöld) vagy érett (fekete) állapotban szedték-e le.
Hú de gyönyörű gyümölcsök! De nem mondod, hogy ez mind a Ti kertetekben terem!!! Nagyon érdekes a datolya, én láttam már pálmán Tunéziában, de kóstolni sehol nem lehetett. (vagy mi nem találtunk a piacon, vagy még nem volt érett) Milyen az íze? NAgyon édes frissen is, vagy van vmi savanykás is benne? El sem tudom képzelni!
Az a piros grántalma?
Üdv,
NYesti
Nyestikém, apósomék kertjében(majd teszek egy kis galériát róla az oldalsó sávba, mert olyan szép): füge, narancs, mandarin, grapefruit, citrom, mandora, pisztácia, gránátalma, datolya, kapribogyó és olívabogyó (36 olívafa szegélyezi a birtokot) megterem.
A többi nem:-)
A friss datolya (a sárga), olyasmi, mint az édes alma és van egy icipici pikánsabb íze is.
A húsos barna az már édesebb, de még nem teljesen az aszalt kategória, ezért is finomabb sztem..
Igen, a piros a gránátalma, kimagozzuk és a magját esszük jól behűtve.
Uhhh!!! Ez a paradicsom! :)))
Chriesi, itt sem minden habostorta:-)
Megjegyzés küldése