2010. október 2.

DATOLYÁS DIÓS KENYÉR

Itt ugyan még nincs ősz, bár ma már csak 31 fok volt, de nekem mégis őszi hangulatom van, vagy legalábbis szeretném, hogy az legyen.
De erre még 2 hetet várnom kell... akkor majd Budapesten biztosan lesz:-)
Addig is legalább a falevelek hulljanak:-)))))


Az úgy volt, hogy a hűtőben lapultak a friss, húsos datolyák, amit a minap mutattam... és reggelire szeretjük a gyümölcskenyereket, meg azt is, ha nincs sok munka a konyhában... ebből következett az alábbi süti.:-)

Kitűnően fagyasztható, akár szeletelve is, papírközé téve a szeleteket, és amikor egy sietős reggelen előkapunk egy szeletkét a kávénkhoz, csak bedobjuk a mikróba és már ehetjük is ezt az egészséges, ízekben gazdag, puha szaftos gyümölcskenyérkét.

Egyébként beteszem a karácsonyi címkékhez is, mert mivel jóval előre elkészíthető, az ízei is ünnepiek és akkortájt ugyebár mindenki úszik a konyhai teendőkben, praktikus megoldás ez a gyümölcsös kenyér.
És természetesen ki fogom próbálni más gyümölccsel is, mert annyira fnom az alaptészta a banánnal...nyamm!

DATOLYÁS DIÓS KENYÉR

1/2 csésze barna cukor
1/4 csésze juharszirup
3/4 csésze vaníliás joghurt
1 banán pépesítve
1/4 csésze olaj
1 tojás
3/4 csésze zabpehely

1 csésze liszt
3/4 csésze teljeskiőrlésű liszt
1 tk sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
1 ek fahéj
1/4 tk só

2 csésze datolya aprítva
1/2 csésze dió aprítva

Összekeverjük egy tálbn az első 7 hozzávalót és 10 percig pihentetjük.
Összekeverjük egy másik tálban a következő 5 hozzávalót.
A két tál tartalmát a datolyával és a dióval összeforgatjuk.
Egy 23 x 13-as hosszúkás formába töltjük és 180 fokon kb. 40-70 perc alatt megsütjük. Tűpróba.

7 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon guszta, igazán finom lehet

Latsia írta...

Igen az, köszi.

Zuzuka írta...

nagyon jól néz ki, biztos finom is! szedek egy pár datolyát, banánt, és nekifogok. neeeem ám:) majd veszek a piacon, de mindenképpen kipróbálom.
juharszirupot hol kapok valyon egy kisvárosban?

Zuzuka írta...

jajj, itt bent is hullanak a levelek, ez már visszafordíthatatlanul az ősz:(

Névtelen írta...

A recept tetszik, a fejlécben a karácsonyra való utalást viszont így október 2-án még korainak találom.

Latsia írta...

Zuzuka, ha nem kapsz, helyettesítsd mézzel, úgy is finom lesz!

Névtelen, örülök, hogy tetszik a recept.
A karácsonyi tag-et levettem, igazad van!;-)

Nelli írta...

Finom, puha kenyérke lehet.:-)