Ezt a nagyon sütőtökös finomságot nemrég készítettem.
Nagyon jó lett a teljeskiőrlésű liszttel keverve.
SÜTŐTÖKKENYÉR ASZALT ÁFONYÁVAL, PIRÍTOTT DIÓVAL ÉS FEHÉRCSOKOLÁDÉVAL
A hűvös időhöz közeledve elkezdünk fűszeresebb. tartalmasabb süteményeket készíteni.
Most háttérbe szorulnak a friss gyümölcsös édességek, pohárkrémek, fagylaltok és jönnek a reggeli vagy délutáni kávéhoz, teához kínálható finomságok, mint az alábbi sütemény.
Persze este, egy pohár forraltbor vagy puncs mellé is kitűnő!
1 csésze = 240 ml
1 csésze liszt
3/4 csésze teljeskiőrlésű liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
1 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg
1/4 teáskanál őrölt gyömbér
1,5 csésze sütőtökpüré
3/4 csésze barnacukor
2 tojás felverve
1/4 csésze olaj
1/2 csésze vaníliás joghurt
1 csésze fehér csokoládécsepp
1/2 csésze aszalt áfonya
1/2 csésze pirított, aprított dió
Összekeverjük a liszteket a szódabikarbónával, a sóval és a fűszerekkel egy nagy tálban.
Összekeverjük a sütőtökpürét a cukorral, a tojásokkal, az olajjal és a joghurttal egy másik tálban.
Összekeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat.
Belekeverjük a fehér csokoládécseppet, az áfonyát és a diót.
A masszát egy hosszúkás formába kanalazzuk és 170 fokon kb. 60-70 perc alatt készresütjük.
Kimértem a csészét azok kedvéért, akik nem szeretik a csészés mértékegységeket:
15 dkg liszt
10 dkg teljeskiőrlésű liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
1 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg
1/4 teáskanál őrölt gyömbér
65 dkg sütőtökpüré
15 dkg barnacukor
2 tojás felverve
60 ml olaj
10 dkg vaníliás joghurt
10 dkg fehér csokoládécsepp
8 dkg aszalt áfonya
5 dkg pirított, aprított dió
3 megjegyzés:
Mennyi isteni kenyérke, nagyon izgalmas. Finom lehet
Jó kis kenyérke, pirospont a fázisfotókért :)
Muffinformában megsütöttem, mindenféle belevaló (áfonya, csoki stb.) nélkül, mert semmi nem volt itthon.:( Finom, és a töktől még másnapra sem lett száraz!
Timi
Megjegyzés küldése