CSOKIGOLYÓ KOSZORÚ
Az alábbi csokigolyó, egy jellegzetes svéd édesség.
Most azonban egy ünnepi édességgé varázsoljuk egy kis rafinériával!
A téli koszorú akár az ünnepi asztalra, akár ajándéknak kitűnő választás!
Az alap egy hungarocell karika, amiket ezek a könnyen és pillanatok alatt elkészíthető csokigolyók varázsolnak télies, ünnepies hangulatúvá.
30 db golyó lesz belőle:
10 dkg vaj
1 dl cukor
1 evőkanál vaníliáscukor
3 evőkanál kakaó
3 dl zabpehely
3 evőkanál hideg, erős feketekávé
A szóráshoz:
1 marék szórócukor
Megolvasztjuk a vajat és összekeverjük a többi hozzávalóval.
1 órára a hűtőbe tesszük a masszát, hogy megkeményedjen egy kicsit és ezáltal jól formázhatóvá váljon.
Golyókat gömbölyítünk belőle, amiket szórócukorba hempergetünk.
Közben, amíg a golyók hűlnek, a hungarocell karikába 3 sorban fogvájókat szúrunk.
Amikor a csokigolyók elkészültek, rögzítjük őket fogvájókon, és a koszorú tetején egy szalagot húzunk át.
4 megjegyzés:
Nagyon ötletes!
Nagyon mutatós, és még finom is!
Ottis, és pillanatok alatt készen van!:-)
Bianka, köszi!
Szemi, bizony.... és képzeld, ha a koszorút az ajtóra lógatnám kivülről, milyen jó kis vendégváró lenne:-) Lehet, hogy már kint jóllaknának a vendégek?:-))))))
Minden évben újra nézem. Szemezgetek vele :-)
Megjegyzés küldése