2010. december 16.

DIÓS LINZER



Itt az újabb Karácsonyra készült süti, már pakolom is a dobozokba...tudtam, hogy az idén is sütidömping lesz, hiába fogadkoztam, hogy az idén nem...:-)
Hihetetlenül diós ízű, mert kívül-belül diós.
Lehet, hogy egy kicsit kevesebb vaj is elég bele, mert nyújtáskor elég rendesen alá kellett liszteznem:-)

DIÓS LINZER


20 dkg liszt
10 dkg darált dió
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 késhegynyi sütőpor
1 tojássárgája

A hozzávalókból összeállítjuk a tésztát és 1 órára behűtjük.
A tésztát jól lisztezett felületen kinyújtjuk és ízlés szerinti formáksza kiszúrjuk.
A felének a tetejét lekenjük a tojásfehérjével és megszórjuk aprított dióval.
180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük és rácson kihűtjük.
Ízlés szerinti lekvárral töltjük.

9 megjegyzés:

Mézigörl írta...

Nagyon guszta, jöhet mindenféle diós. Imádjuk!!! Szívesen elcserélem 1-2 gesztenyés kiflire! :-DDD

Csibe írta...

De szépek!
Hullhatna belőle pár hozzánk :)

Jade írta...

Nagyon szepek! En is holnap keszulok egy ujabb adaggal :)

Viki írta...

Nagyon kívánatosak. El is vittem a recepted, mert ez most még nekem is könnyü lesz. Köszönöm a receptet.

Bianka írta...

Remekül néz ki

Latsia írta...

Mézigörl... jöhetnek a kiflicskék, "áll az alku":-)

Csibe, hóért cserébe bármikor!:-)

Jade, láttam a Tiéidet, hát nyomába sem érnek ezek, olyan szépek a Tiéid, le is mentettem a receptedet!:-)

Viki, Neked minden könnyű olyan szépeket csinálsz!

Bianka, köszi:-)

Szemi írta...

Hú, ezt ma még gyorsan megsütöm!Nagyon guszták!

Egy kérdésem lenne: a kenéshez fel kell verni a tojásfehérjét, vagy nems szükséges?

Latsia írta...

Szemi, gondolom már elkéstem... de nem kell felverni!

Szemi írta...

Latsia, végül nem vertem fel, csak villával kicsit meghabosítottam.
Viszont én egy reformosabb változatot készítettem belőle, több dióval és teljeskiőrlésű liszttel. Így is nagyon finom lett! :)