2010. december 4.

RÉGIMÓDI FŰSZERES KENYÉRPUDDING


Szép hétvégét Mindenkinek!
Nálunk ragyogó napsütés van, napközben 25 fok... de próbálok karácsonyi hangulatra szert tenni...mondjuk evvel a recepttel.:-)

Ezt a kar
ácsonyi finomságot évekkel ezelőtt készítettem, de gondoltam felteszem most már lassan az összes régi receptemet is, még ha a fotók hagynak is kivetnivalót maguk után...:-)
Könnyen és gyorsan elkészíthető igazi karácsonyi ízű jóság.
Kitűnően fagyasztható, táallás előtt sütőben lehet átmelegíteni kicsit.

RÉGIMÓDI FŰSZERES KENYÉRPUDDING

50 dkg fehérkenyér - vékony szeletekre vágva
5,5 dl tej - félzsíros
5 dkg mazsola
5 dkg aszalt bogyós gyümölcs
5 dkgg koktélcseresznye
1 citrom reszelt héja
15 dkg világos barnacukor
2 tk mézeskalácsfűszer
2 tojás felverve

Tedd a kenyeret egy nagy tálba, öntsd le a tej felével és hagyd 1 órát állni.
Melegítsd elő a sütőt 150 fokra és kenj ki egy 20 cm-es szögletes tepsit.
Keverd a mazsolát, a bogyós gyümölcsött, a cserit, a citromhéjat, a tojást, a 12,5 dkg cukrot és a maradék tejet a tejben áztatott kenyérhez.
Jól forgasd át és tedd a keveréket a tepsibe.
Told a sütőbe 1,5 órára, amíg megsül ill. aranybarna színű lesz.
Ha kész vedd ki a sütőből, szórd meg a maradék cukorral, hagyd kicsit hűlni, vágd 12 kockára és tálald langyosan.

Latsia:
- én szendvicskenyeret vettem hozzá, de a sima is tökéletes
- aszalt áfonyát tettem bele bogyósként
- langyosan tálalva a legjobb!
- nagyon fini karácsonyi íze van

3 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon gusztusos

Renáta baba írta...

Hm...meg kell kóstólni...ki kell próbálni :)

Viki írta...

Nagyon ötletes, gusztusos, finom is, de hol vegyek én koktélcseresznyét ? :-)))) Na ez legyen a legkevesebb gondom, majd pótolom valami mással. Köszönöm, hogy megosztottad ezt a jó kis receptet.