2011. január 6.
GESZTENYÉS CHEESECAKE
ÚJÉV.. újdonságok... de a régi élet!:-)
Minden újév napján megfogadom, hogy nem fogadok meg semmit, mert ugye a fogadalmak arra valók, hogy megszegjék őket..:-)
Így ezt most is megfogadtam:-)))
Nagyon szép évet zártunk, amiben persze voltak szomorú dolgok is... Maci elmenetele...de próbáljunk, csak a szépre gondolni.
Ilyen szépségesek például, hogy megismertem sok új, kedves embert, hogy rátaláltam régen látott, ám szívemhez anno és újra közelálló emberre..., hogy a családban mindeni egészséges hála Istennek, hogy van egy cuki angyalkánk, aki megédesíti minden percünket (meg persze néha kiborít... de ez így van rendjén), hogy amennyit és ahol tudtam, segítettem... bárcsak még többet tudnék.
A blogot továbbra is írni fogom a egyrészt a magam szórakozására és azért, mert általa is olyan sok jóember vesz örül, hogy érdemes, még akkor is, ha néha se kedv, se idő hozzá, de hiányoznátok Ti, kedves Hozzászólók, Olvasók, Bloggertársak.
A negatív hullámok felett pedig, amik a neten néha megpróbálják kikezdeni az embert (sosem hittem volna régebben) egyszerűen átlépek továbbra is, eméssze a gerjesztőiket az, amit megérdemelnek, elég büntetés nekik a természetük!:-)
Hoztam is az Újévi sütinket, amit persze bármikor meg lehet sütni!
GESZTENYÉS CHEESECAKE ÚJÉVRE
alap:
250 g Digestive keksz
50 g vaj
krém:
500 g ricotta
125 g cukor
3 tojás
3 tojássárgája
250 ml tejszín
1 tk vanília esszencia
2 ek brandy (elhagyható)
350 g gesztenyemassza (ha nincs, 500 g friss gesztenye megfőzve, hámozva, áttörve)
szóráshoz:
kakaó
tálaláshoz:
csokiszósz Wise Lady-től
A sütőt 140 fokra előmelegítettem és a sütő aljába egy kis edénybe vizet tettem.
(Erre azért van szükség, hogy a cheesecake ne repedjen meg sülés közben.)
Az alaphoz a kekszet a konyhai robotgép késes részével összezúztam, hozzákevertem az olvasztott vajat és egy 23 cm-es sütőpapírral bélelt formába nyomkodtam.
A krémhozzávalóit összeturmixoltam (nagyon folyós lesz, de nem kell aggódni), csak épp annyira, hogy homogén legyen.
Ráöntöttem a kekszalapra és 1 óra 10 perc alatt megsütöttem.
Hűlni hagytam kicsit, majd kakaót szitáltam rá és egy éjszakát a hűtőben pihentettem.
Csokiszósszal leöntve tálaltam.
A Csokiszószt Wise Lady-nél találtam, és annyira FINOOOM, hogy ezentúl csakis így készítem!
Köszönöm Neked Wise Lady!:-)*
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
12 megjegyzés:
Juj ez valami isteni lehet
Nagyon tetszik a fejléced :)
Guszta ez a süti!:)
Szuper lett az új ruhád!!!:) Tetszik!:)
Szépeket!:)
Nagyon jól néz ki, imádom a gesztenyés sütiket!
Ne tessék kísértésbe vinni! pont amikor fogyózni szeretnék, mert isteni finomak voltak a karácsonyi sütik; és néhányban a te kezed is benne van;)
Szívesen megkóstolnám ezt a sütit, biztos nagyon finom.
Tetszenek a kis hóemberek a blogod tetején.
A megjegyzések rész viszont nagyon nehezen olvasható, a szürke háttéren alig lehet látni a piros betűket.
A bejegyzésre mutató linkeknél két nyilat látok, de a linkek neveit nem - talán azok is szürke betűvel vannak írva?
Azt sem látom kiírva, hogy hol lehet megjegyzést hagyni, csak mozgattam a kurzort össze-vissza mire szerencsével jártam, hogy valahol ott kell lennie az üres mezőben.
Nem tudom, másoknak nincs ilyen problémájuk?
Bianka, köszi, tényleg fini!:-)
Örülök, hogy tetszenek az emberkék!:-))
Lobelin, köszönöm Neked is!:-)
Szemirámisz, köszi, én is!:-)
Kata, én is folytatom a diétát mostantól, mert nálunk is volt nagy falatozás:-)
Alexandra, igen, nagyon könnyű finom süti.
A megjegyzés részt még alakítom, nem volt kész a színekkel való variáció, de nem volt rá panasz eddig...
Viszont mivel Neked okozott némi fejtörést, visszaállítottam a régit, remélem így jobb lesz Neked is.
Megjegyzést a megjegyzéseknél lehet hagyni. ahogy meg is tetted.. vagy mire gondolsz?
Mások még nem jeleztek vissza, de köszönöm az észrevételeidet és szívesen várom mindig!
Latsia drága!
Köszönöm, megkaptam, nagyon kedves vagy.
Puszillak!
Óóóó, te jó ég! Annyira guszta, hogy már a látványától 10 kg-ot híztam! :-DDD
Most már jó, mindent látok.
Múltkor a "Megjegyzés küldése" felirat egyáltalán nem látszott és csak vakon mozgattam az egeret, hogy kb. hol lehet, így tudtam megjegyzést hagyni.
Bonbon mánia, puszi Neked is!:-)*
Mézi, meg is érdemled, ne csak én szenvedjek miattad a futópadon!:-DD
Alexandra, örülök, hogy Nálad is oké most és köszi!
I have a big weakness for cheesecakes.I came across your site from the foodieblogroll and I'd love to guide Foodista readers to your site. I hope you could add this chestnut cheesecake widget at the end of this post so we could add you in our list of food bloggers who blogged about recipes for chestnut cheesecake,Thanks!
Megjegyzés küldése