2011. január 24.
MARHARAGU PETREZSELYMES GOMBÓCKÁKKAL
Ismét egy régi recept, én akkor csak féladagot csináltam és borjúhúsból, így a ragu főzési ideje csak 30 perc volt + a gombóckákkal.
MARHARAGU PETREZSELYMES GOMBÓCKÁKKAL
6 főre
1 adag: 385 kcal
1 kg sovány marhalábszár
1 ek olívaolaj
400 g vöröshagyma cikkekre vágva
250 g sárgarépa felszeletelve
250 g rutabanga / karórépa / felkockázva
1 ek liszt
2 kk szárított fűszernövény-keverék
400 g darabolt paradicsom
6 dl marhahúshúsalaplé
só, bors
a gombóckákhoz:
175 g sütőporral elkevert liszt
50 g margarin 70%-os
3 ek összevágott, friss petrezselyem
csipet só
6 ek hidegvíz
A húst vágjuk 2,5 cm-es kockákra.
A zsiradékon pirítsuk meg a hagymát, majd vegyük ki és tegyük a helyére a húst és süssük pár percig, majd tegyük a hagyma mellé.
Tegyük a serpenyőbe a zöldségeket, pirítsuk 1-2 percig, majd tegyük hozzá a hagymát és a húst, valamint forgassuk át a liszttel.
Adjuk hozzá a fűszerkeveréket, az alaplét és a paradicsomot.
Pároljuk kb.2 óra alatt fedő alatt puhára, időnként megkeverve, de forrnia nem szabad, mert rágós lesz a hús.
Közben készítsük el a gombócokat:
A lisztet sózzuk, morzsoljuk bele a margarint, adjuk hozzá a petrezselymet és ízlés szerint fűszerezzük.
A közepébe alakítsunk ki egy kis mélyedést és öntsük bele a tejet, majd dolgozzuk lágy tésztává.
Amikor a hús megpuhult, fűszerezzük a ragut ízlés szerint, majd kanalazzuk a raguba a tésztát, egymástól távol.
Főzzük még 20 percig, amíg a gombócok megdagadnak-megfőnek.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
8 megjegyzés:
Finom lehet!:-)A gombóc recit is elcsentem.:-)
Ez a tányérnyi finomság le szeretne ugrani a képről, és az én ebédlőasztalomra szeretne esni.:) Csodaszépek a színei, képzeletben meg az ízei is.
Én is ilyesmit főztem tegnap, csak csirkecombból :-)
Nagyon finom, igazán tetszik
Latsia,eszméletlen gyönyörű tálalás,és a kaja az meg csodás:-)
Nagyon étvágygerjesztően néz ki!
Én nagyon régen készülök erre, de komolyan! tutira finom lehet!!!
Jaj!!! ez aztán a nekem való. Igy ahogy van, akár egész adag is jöhetne. Nagyon jól néz ki. Majd desszertnek teszek mellé egy kis görcsoldót :)))
Megjegyzés küldése