2011. február 20.

LAZAC CAJUN-MÓDRA GUACAMOLE-VAL ÉS ÉDESBURGONYÁVAL



Ez a vacsora pillanatok alatt elkészíthető... na jó, félóra.
De az sem sok ugye, egy ilyen finomságért meg pláne...:-)
Amíg megsül a lazac és a édesburgonya, elkészül a guacamole és már tálalhatjuk is friss salátával!
Nálunk tegnap ez volt a főétel, mivelhogy ebédre goffriztunk:-)

LAZAC CAJUN-MÓDRA GUACAMOLE-VAL ÉS ÉDESBURGONYÁVAL

4 lazacfilé
4 közepes édesburgonya
olívaolaj



cajunfűszer:
1,5 tk nagyszemű  só
1 tk barnacukor
1/2 tk chili
1/2 tk koriander

guacamole:
2 avokádó
1/2 lime
1/4 lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
1 ek friss koriander aprítve
csipet só

Az avokádót meghámozzuk, kivesszük a magját és villával összetörjük.
Ráfacsarjuk a lime levét és összekeverjük vele.
A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, és felaprítjuk.
A paradicsomot kimagozzuk és felaprítjuk.
Fentieket összekeverjük és hozzáforgatjuk a koriandert, sózzuk, félretesszük.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
Összekeverjük a cajunfűszer hozzávalóit.
A lazacszeleteket megszórjuk vele és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
Az édesburgonyát meghámozzuk és cikkekre vágjuk.
A lazac mellé fektetjük és megkenjük őket 1 ek olívaolajjal és ezt is a nagyszemű sóval szórjuk meg.
20-25 perc alatt készresütjük.
Guacamole-val és ropogós salátával tálaljuk.

2 megjegyzés:

Nelli írta...

Csábít az édesburgonya.Errefele még nem láttam.
Dórit a lazac csábítja.:-)

Viki írta...

Engem meg a verőfényes napsütés csábít és izgat, ugyanis nálunk most is esik a hó! No de legalább Nálad itt a nyár - s nem utolsó sorban ez a tökéletesen finom falatok ? ! Annyira szééééép, s milyen fincsi lehet. Nem vagyok krumpli imádók. Évente talán ha 10 kg elfogy, de erre az édesburgonyára befizetnék :))))