2011. március 20.

LAZACFILÉ MOGYORÓS QUINOASALÁTÁVAL ÉS FETAKRÉMMEL






Egészséges, gyors, színes... mi kell még a hóban?:-)
Mire azonban posztolom, már megint elolvadt a hó... hihetetlenül megbolondult az időjárás...
A Fetakrémet ajánlom Mindenkinek, nagyon finom és nemsokára a grillszezonban (is) kötelező az asztalra tenni!:-)

LAZACFILÉ MOGYORÓS QUINOASALÁTÁVAL ÉS FETAKRÉMMEL

4 szelet lazacfilé
1 tk só
1/2 tk bors

QUINOASALÁTA


2 dl quinoa
0,5 dl lilahagyma aprítva
3 dkg rucola
1 dl pirított mogyoró
0,5 dl pirított napraforgómag
1 dl mazsola
2 ek olívaolaj
1 tk nagyszemű só
1/2 tk bors

FETAKRÉM

15 dkg Feta sajt
2 dl créme fraiche (tejföl és tejszín fele-fele arányban)
1 gerezd préselt fokhagyma
1 tk bors

A lazacfiléket sózzuk-borsozzuk.
Megfőzzük a quinoa-t a csomagolásra írtak szerint, majd összekeverjük a többi hozávalóval.
A Feta sajtot villával összenyomkodjuk és összekeverjük a fokhagymával, a créme fraiche-sel és a borssal.
A lazacot serpenyőben megsütjük, a quinoasalátával és a Fetakrémmel tálaljuk.

5 megjegyzés:

Gabriella írta...

Ez a fetakrém nagyon jó lehet, tutti megcsináljuk! : ) Köszönjük, jó ötlet!

Bianka írta...

Fenséges képek,csábítóak

Gizi írta...

Nagyon-nagyon finom lehet. Imádom a lazacot, most szívesen megkóstolnám így együtt.:))
Csodálatosak a képeid, főleg hogy ilyen nagyba teszed fel őket.

Latsia írta...

Gabriella, köszi, tényleg nagyon finom! Nem kell, de lehet még a tetejére egy kis olívaolajat is csepegtetni.

Bianka, aranyos vagy, köszi!

Gizikém, gyere!:-)
Köszönöm!

Viki írta...

Hogy tudnám én egyszer megkedvelnik a lazacot. Úgy vágyom utána, hogy csurdogál a nyálacskám, de ha meg kellene enni, nem is tudom mi lenne. Talán be kellene festeni feketése és akkor elhinném, hogy a lazac tintahal :)))