2011. március 20.
LAZACFILÉ MOGYORÓS QUINOASALÁTÁVAL ÉS FETAKRÉMMEL
Egészséges, gyors, színes... mi kell még a hóban?:-)
Mire azonban posztolom, már megint elolvadt a hó... hihetetlenül megbolondult az időjárás...
A Fetakrémet ajánlom Mindenkinek, nagyon finom és nemsokára a grillszezonban (is) kötelező az asztalra tenni!:-)
LAZACFILÉ MOGYORÓS QUINOASALÁTÁVAL ÉS FETAKRÉMMEL
4 szelet lazacfilé
1 tk só
1/2 tk bors
QUINOASALÁTA
2 dl quinoa
0,5 dl lilahagyma aprítva
3 dkg rucola
1 dl pirított mogyoró
0,5 dl pirított napraforgómag
1 dl mazsola
2 ek olívaolaj
1 tk nagyszemű só
1/2 tk bors
FETAKRÉM
15 dkg Feta sajt
2 dl créme fraiche (tejföl és tejszín fele-fele arányban)
1 gerezd préselt fokhagyma
1 tk bors
A lazacfiléket sózzuk-borsozzuk.
Megfőzzük a quinoa-t a csomagolásra írtak szerint, majd összekeverjük a többi hozávalóval.
A Feta sajtot villával összenyomkodjuk és összekeverjük a fokhagymával, a créme fraiche-sel és a borssal.
A lazacot serpenyőben megsütjük, a quinoasalátával és a Fetakrémmel tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
5 megjegyzés:
Ez a fetakrém nagyon jó lehet, tutti megcsináljuk! : ) Köszönjük, jó ötlet!
Fenséges képek,csábítóak
Nagyon-nagyon finom lehet. Imádom a lazacot, most szívesen megkóstolnám így együtt.:))
Csodálatosak a képeid, főleg hogy ilyen nagyba teszed fel őket.
Gabriella, köszi, tényleg nagyon finom! Nem kell, de lehet még a tetejére egy kis olívaolajat is csepegtetni.
Bianka, aranyos vagy, köszi!
Gizikém, gyere!:-)
Köszönöm!
Hogy tudnám én egyszer megkedvelnik a lazacot. Úgy vágyom utána, hogy csurdogál a nyálacskám, de ha meg kellene enni, nem is tudom mi lenne. Talán be kellene festeni feketése és akkor elhinném, hogy a lazac tintahal :)))
Megjegyzés küldése