2011. március 30.

SZEZÁMCSÍKOK




Íme egy pillanatok alatt elkészíthető rágicsa!
Én az itt (Svédországban) kapható ún.vékonykenyérből (tunnabröd) készítettem, ami nem tudom hogy otthon kapható-e, de próbáltam már tortillából is, és abból is ugyanolyan jó!
Amikor készen van, még melegen... hű... akkor nagyon kell vigyázni, mert nem lehet abbahagyni az evését, de hidegen is nagyon finom ropogtatnivaló!
Szinte olyan íze van, mint a friss ropinak.
Ne pirítsuk túl, mert akkor sülés után törik!

SZEZÁMCSÍKOK


2 db vékony szögletes "vékonykenyér" (tortilla)
2 ek olvasztott vaj
1 tojássárgája
kb. 3 ek szezámmag
2 tk nagyszemű só

A sütőt 250 fokra előmelegítjük.
Közben összekeverjük a vajat a tojássárgájával és megkenjük vele a tepsire fektetett "kenyér"szeleteket.
Megszórjuk a sóval és a szezámmaggal és a sütő felső rácsán,  4-5 perc alatt megpirítjuk.
A sütőből kivesszük és pizzarádlival vagy éles késsel csíkokra vágjuk.

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Köszi, Latsia!:) Ezzel, meg is van a hétvégi molyolási project:)) Nagyon jól néznek ki.

Bianka írta...

Istenien néz ki, el fogom készíteni a napoban

Nelli írta...

Szeretem az ilyen egyszerű sütiket!:-)

Ami írta...

Milyen guszta!

Kérlek, nézz be hozzám. Kapsz tőlem " egy jó szót" :)
Örülök, hogy olvashatlak!

Gesztenye receptjei írta...

Nagyszerű ötlet, a kép is nagyon szép:-))

Hobbychef írta...

Finom ropi.
Szeretnélek meginvitálni az "Egy jó szó" játékra. Kukkants be hozzám, lécci.

Latsia írta...

Konyhatündér, örülök, ha "takarítási tanácsot" is adtam vele:-))))))

Bianka, nem is hittem volna, hogy ennyire finom, csak mikor már ettük és ettük és ettük...:-)

Nellikém, hát ez a sütitől azé' messze van, de mint rágicsa... hibátlan.

Ami, köszönöm szépen, jövök!:-)

Gesztenyém, nekem is nagyon megtetszett, mert sokszor vendégváráskor épp az "előételre" kevés az idő..

Hobbychef, köszönöm szépen, jövök!:-)