2011. április 1.

BÁRÁNYBÉLSZÍN HIRTELEN SÜTVE




Ismét bárány... nemsokára Húsvét, gondoltam gyakoroljunk...nem mintha nem lenne egyszerű az elkészítése:-)
Szeretem az ilyen "tiszta" húsokat, de természetesen az én részemet most is jól átsütöttem, ez  a rózsaszín a családfőé lett!:-)

BÁRÁNYBÉLSZÍN HIRTELEN SÜTVE

50 dkg báránybélszín (2 db)
2 ek olívaolaj
só, bors

A húsokat fűszerezzük és a felforrósított olajon körbesütjük.
Ha a képen látható színt szeretnénk, akkor fóliával letakarjuk, és 20 percig pihentetjük, majd felszeleteljük és tálaljuk.
Ha azonban átsült húst szeretnénk, akkor a serpenyőben való körbepirítás után fóliával letakarva 125 fokos sütőbe tesszük kb. 10-15 percre.
Ízlés szerint körítjük.


5 megjegyzés:

Mónika írta...

Küldök neked egy jót szót, nem csak egyet, hanem minden napra többet is.

Lobelin írta...

Köszönöm, drága vagy!-) én pedig hoztam Neked a párját-))
A bárány/birka nekünk nem jön be, de jól néz ki-)
puszi-)

Hobbychef írta...

Csodálatos az étel és gyönyörűek a fotók. Imádom a bárányt. Iránban sokat ettünk.
Köszönöm a viszontjókívánságot.

trendo írta...

Nagy elmék, ha találkoznak! :) Az én kis folytatásos thrilleremben is ezt tálalják fel a hősnőnek rablótámadás után :)))

Latsia írta...

Mónika, köszönöm szépen!:-)

Lobelin, köszönöm!:-) Nekem is csak jól átsütve, nagyon fiatal állatból...

Bianka, köszi!:-)

Hobbychef, köszönöm szépen!:-)

Trendo.... megyek elolvasom!:-))) Annyira vérfagyasztó?:-)