2011. április 30.

FŰSZERES PISZTÁCIÁS KEKSZ BACON-NEL





Szép hétvégét Mindenkinek!:-)
Nálunk már kisült az alábbi rágcsálnivaló, az első kávé/tea mellé:-)
Tegnap este begyúrtam és reggel már erre ébredt a Család, szép reggelünk van, na....:-)))

Na ez az a keksz, ami mindenkinek ízlik, akár sós, akár édes kekszet szeret!
Amolyan határeset... sós is és édes is.
Lehet persze eltolni az arányokat, és akkor kimondottan az egyik íz érvényesül, de minek, mikor így olyan finom?!:-)
Maradék tojásfehérje felhasználáshoz (mondjuk a sok kalácssütés után) kíváló!
Nekem azonban bacon nem volt itthon, így levegőn szárított ciprusi fűszeres sonkával készítettem.
Ha valaki nagyon szereti fűszeresen, akkor tegyen kicsit több oreganót vagy kakukkfüvet bele.

FŰSZERES PISZTÁCIÁS KEKSZ BACON-NEL


27-30 db

5 dkg bacon
12 dkg vaj
6 dkg cukor
5 dkg tojásfehérje (ez kb 2-3 tojásé, mérettől függően, de ha csak 4 dkg, az sem gond!)
20 dkg liszt
1/2 tk oreganó vagy kakukkfű
5 dkg pisztácia aprítva

A bacon-t ropogósra sütjk, konyhai törlőpapíron leitatjuk, felaprítjuk.
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a hozzáadjuk a tojásfehérjét és jól összekeverjük.
Belekeverjük a lisztet és a kakukkfüvet, valamint a pisztáciát és jól összegyúrjuk.
Egy rudat formázunk belőle, műanyag fóliába csomagoljuk és minimum 2 órára, de inkább 1 éjszakára behűtjük.
Másnap a sütőt 175 fokra előmelegítjük és 2 tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A tésztát kivesszük a hűtőből, és 5 mm vastagságúra szeleteljük.
A sütőpapírra tesszük és kb. 15 perc alatt készre sütjük őket, kapjanak egy kis színt azért.
Rácson kihűtjük, majd légmentesen záródó dobozban 1 hétig is eltarthatjuk.

3 megjegyzés:

Eracska írta...

Ez nagyon guszta...ki fogom próbálni :D

Bianka írta...

Csodás képek

Anazar írta...

Ez aztán a ropogtatnivaló!