2011. április 5.

SVÉD TOJÁSKRÉM




Holnap reggel végleg elutazunk... letelt az 5 év, visszaköltözünk Svédországból Ciprusra.
Maradhatnánk, ha akarnánk, de a család a legfontosabb és az ott van, nem itt.
A fizetések meg amúgyis jobbak ott:-)
Én holnap reggel  a gyerekkel, a Férjem nyáron jön utánunk.
Ma még futok egy kört a városban, felkeresem a kedvenc üzleteimet, nehogy valamit "itt felejtsek"...:-)
Már nagyjából bedobozoltunk, sok mindent viszünk (főleg, amiket hoztunk is), sok minden marad a házban, sok minden ment az ismerősöknek, és a Vörös keresztnek is...
Egy költözés sosem egyszerű..
Sok kedves embert ismertünk meg, barátságok is szövődtek és persze csalódás is volt, de az ember abból is tanul.
Legközelebb Budapestről jelentkezem (megállunk egy pár napra pihenni és a barátokkal találkozni, na meg egy kis lángost és más hazait enni), mert bár ígérem, hogy a szállodában nem fogok se sütni se főzni, de van egy meglepetés finomságom, ami olyan jól sikerült, hogy onnan posztolom majd...:-)

Evvel a kencével búcsúzom innen, a jövőben nem sok lehetőségem lesz ilyen mohás, nyirkos, gránit sziklán fotózni... hacsak nem viszek magammal egyet:-))))
Kicsit más, mint a miénk, nem újhagymával vagy metélőhagymával (snidling)  készül, mint általában a magyar konyhában, hanem lilahagymával, és nem majonézzel, hanem Créme fraiche-sel (tejföllel is helyettesíthető ebben a az esetben), és pirospaprika sincs benne...
De nagyon finom, szeretjük, főleg egy szelet sajátsütésű rozskenyéren...

SVÉD TOJÁSKRÉM

4 főtt tojás
1 lilahagyma
1 ek mustár
2 dl créme fraiche (tejföl is lehet)
só, bors

A tojásokat  és a lilahagymát felaprítjuk és összekeverjük a többi hozzávalóval.
Behűtve kínáljuk.


11 megjegyzés:

Nelli írta...

Nagyon fini lehet!Én mustárt nem tettem bele, de finom lehet tőle.

Gesztenye receptjei írta...

Latsia!
Vigyázzatok magatokra az úton.
Azért jó, hogy a nyár vár Téged Cipruson, meg tudnám szokni:-)))
Mi is imádjuk a tojáskrémet, legközelebb kipróbálom a Te receptedet is.

Bianka írta...

Imádom

Zita írta...

Jéé, most megtudtam, hogy eddig svéd tojáskrémet készítettem. :-))

No jó, nem creme fraiche-vel, hanem Philadelphiaval, ill. annak Lidl-beli klónjával.

szerencsés utazást, és várjuk továbbra is az ínycsiklandó recepteket. :-)

Lobelin írta...

Akkor holnap végleg lezárul életetek egy szakasza... látom megvolt a számvetés is:)
Szerencsés utat nektek, és minden szépet az elkövetkező időkre!:)))
Vigyázzatok magatokra!:)))

Szemi írta...

Sosem egyszerű a költözés, lezárul most egy szakasz az életetekben.
De vár Ciprus, ami már nem ismeretlen számotokra! :) Jó utazást!

A tojáskrém istenien hangzik, én is rozskenyérrel szeretem az ilyen jellegű kencéket a legjobban.

Ditta tortái írta...

Hú de nagyon jól néz ki!Jó utat Latsia!

Moha írta...

Jó utat nektek hazafelé! Várjuk a szép napfényes képeket majd Ciprusról!

trendo írta...

Szerencsés utat kívánok Nektek és örömteli kitérőt Pesten. :)

Viki írta...

Szerencsés utat Nektek. Majd, ha itt repültök fölöttünk, integetek.
A tojáskrémedet meg ugyse irigylem, inkább az, amiben van :)

Várom a "szállodai" meglepit :)

Latsia írta...

Nellikém, az!:-)

Gesztenye, én meg majd akkor rákeresek a Tiédre, szeretem a tojáskrémet és a változatosságot is:-)

Bianka, mi is!:-)

Zita, hát krémsajttal azért biztos kicsit más, de nagyon finom lehet!:-)
Köszönjük utólag is, jó volt otthon!

Lobelin, Szemi, Ditta köszi!:-)

Moha, köszi, rendben, itt majd nem kell fel-le rohangálnom, mindig süt a nap. Elvileg:-)

Trendo, utólag is köszi, fantasztikusan jó volt ismét otthon!:-)

Vikikém, köszi, némi csúszás, mert inkább a fővárost választottuk a világháló helyett:-)