2011. május 30.

FOKHAGYMÁS CSIRKECOMBOK PARADICSOMSALÁTÁVAL




Egyszerű kis ebéd, de annál finomabb, pláne ebben a melegben, a teraszon ... kell ennél jobb?
Mást nem is tudok róla írni...

FOKHAGYMÁS CSIRKECOMBOK PARADICSOMSALÁTÁVAL


A csirkecombokat megmostam és egy tepsibe fektettem.
Meglocsoltam egy kis olívaolajjal, ráfacsartam 1 citrom levét, sóztam, megszórtam oreganoval és fokhagyma gerezdeket tettem
közéjük.
Ja, és a combok bőre alá is bedugtam 1-1 gerezdet, de azt hámozva!
200 fokon fólia alatt 30 percig sültek, majd fólia le, és a felső grillel rápirítottam egy kicsit.
Paradicsomsalátával ettük.

PARADICSOMSALÁTA


Semmi extra, és mégis... nekem a kedvencem! Sőt, amióta a Férjem is megkóstolta úgy 11 éve még Budapesten, nos azóta Ő is nagy rajongója. Meg az enyém is!:-)))))

Pár szem paradicsomot megmostam, felkarikáztam és egy kicsit mélyebb tálra tettem.
Megszórtam 1 fej apróra vágott lilahagymával és meglocsoltam egy kis cukros-ecetes-olívaolajos öntettel. Sóztam-borsoztam, jól behűtöttem a fogyasztásig.
Az öntethez sem írok most mennyiséget, ízlés szerint készíthető.

6 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Ez tényleg egy nagyon egyszerű csirke étel..Imádjuk a fokhagymás sülteket! Elkérem a receptet...

Ms. Poppy írta...

Könnyű, nyári, frissítő, ó, és az az isteni lila hagyma!:)

Éva írta...

Mi tagadás szívesen megkóstolnám, minden nyerő amit felsoroltám hozzávalókat!

Bianka írta...

Fantasztikusan néz ki

Adél írta...

Gyönyörűek a képek.

jdudar írta...

Imdom a csirkét, a paradicsomot paprikára cserélném, én úgy szeretem. Isteni finom ebéd.Néha a legegyszerübbek a legjobbak.