2011. június 17.
EPERSZÖRP
Egy újabb szörp...na ehhez sem kell sok magyarázat, úgyhogy már írom is a receptet...:-)
Holnap meg jön 1-2 felhasználási módja, csak előtte leugrunk egy kicsit a tengerpartra, mert nagyon meleg van....;-)
EPERSZÖRP
1 kg eper
2 csésze cukor
3 csésze víz
A hozzávalókat egy edénybe tesszük és kb. 20-25 percig kislángon főzzük.
Leszűrjük a szirupot és hűlni hagyjuk.
A felfogott epret palacsintával, mascarpone-ből készült krémdesszerthez vagy akár fagyival tálalhatjuk!
Ha sűrűbbre szeretnénk a szörpöt, hagyjuk kicsit tovább főni.
Természetesen tisztára mosott üvegekbe eltéve eláll, mint bármilyen más befőtt, szörp vagy lekvár.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Gyönyörű színe van
húúú mekkora eprek! Idén, úgy ahogy van, lecsúsztam az eperről! :(
de ez, fantasztikusan néz ki!!!
Megjegyzés küldése